Händer i sommar

nostalgi1500

Senaste dagarnas vårvärme har gett oss en föraning om sommaren. Och sommaren i Vadstena är känd för att leverera. Utöver återkommande populära evenemang som Nostalgiträffarna, Vadstena Akademin, Shakespear på gräsgården och Vadstena Nya Teaters föreställningar, så välkomnar vi i sommar exempelvis också:

Sommarutställning ”Fåglar fjädrar ägg”
Med början den 6 maj och fram till den 2 september visas en unik konstutställning på tema fåglar på Rödtornet. Utställare är både lokala och riksbekanta konstnärer såsom Berit Johansson, Ernst Billgren och Antonio Sognasoldi.

Utställning ”Fåglarna på Slottet”
Storslagen utställning av den japanska prinsessan Takamados fågelfotografier i Herreköket på Vadstena slott.

Sommarknäppen 6-7 juli
Den 6-7 juli är Vadstenabornas egen sommarfest, med marknad, uteserveringar på Rådhustorget. En folkfest som hyllar den vackra hemstaden.

GES 14 juli
Sommarkonsert med Anders Glenmark, Thomas ”Orup” Eriksson och Niklas Strömstedt på Vadstena slotts mysiga borggård.

Allsångskvällar 14 & 28 juli
Scenen i Vadstena stadspark kommer att stå nyrenoverad och klar lagom till de två allsångskvällarna: den 14 och den 28 juli. Allsången leds av Peter & Anders (Edlund & Gårdstrand), två välkända, lokala underhållare.

Rolandz 21 juli
Rolands med Robert Gustafsson i täten besöker Vadstena slott 21 juli för en riktig dansbandskväll.

Och då är detta ändå bara ett axplock. Vadstenas evenemangskalendrar innehåller mycket mer. Välkommen att hitta dina favoriter!

Kontakta gärna kommunens turistbyrå i Rödtornet för ytterligare turistinformation.

Kommentera