Möten om och med näringslivet

Sammanfattar en händelserik fredag med möten om och med näringslivet. Uppdraget att företräda Vadstena kommun i näringslivsfrågor är både varierande och givande.

Region Östergötland arrangerar fyra gånger per år möten för länets näringslivschefer. I morse behandlade detta möte kommunernas stödinsatser till nyföretagandet. I Vadstena kommun har vi avtal med Nyföretagarcentrum Västra Östergötland vilket innebär att vi kan erbjuda rådgivning och seminarier för den som vill starta företag utan kostnad för företagaren. Vårens seminarier >>

Till lunch väntade en inbjudning från Ewab och Unga Tio med studiebesök, lunch, årsmöte och föreläsning på Ewab, ett av Vadstenas anrika, framgångsrika industriföretag. Vi fick ta del av en imponerande presentation och ett inspirerande föredrag om designens betydelse för lönsamheten. Läs om Unga Tio >>

Dagens avslutades med invigning av fyra nya hotellrum på Slottsgården. Viktiga rum både för företaget och för Vadstena, som under helger och högsäsong har fullbelagt. Beläggningen i Vadstena är generellt hög, det finns underlag för både fler rum och fler duktiga, uppskattade entreprenörer som Slottsgården.

Bilden är från tisdagens möte då Arbetsförmedlingen presenterade sina tjänster och den lokala arbetskraftstillgången för det lokala industrirådet.

Kommentera